Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


Aplicarea topica a uleiurilor esentiale: diluate sau nediluate?

 

Cum aplicam pe piele uleiul: diluat sau nediluat? Intotdeauna diluat! Sa vedeti de ce:

Diluarea uleiurilor esentiale intr-un ulei purtator inainte de aplicare este un mod excelent de reducere a reacțiilor cutanate sensibile la anumite uleiuri esentiale. Intrebarea care se pune adesea este daca diluarea uleiului esential in ulei vegetal purtator va reduce eficienta terapeutica. Raspunsul poate va surprinde. Cercetarile arata ca diluarea uleiurilor esentiale in cazul aplicarii topice nu numai ca nu reduce eficienta terapeutica, dar poate avea de fapt anumite avantaje.

BENEFICIILE DILUARII:

✔️Primul argument: diluarea uleiului esential in ulei vegetal previne reactiile cutanate (in special cand vorbim despre uleiuri esentiale puternice, piele sensibila sau piele tanara, precum si uleiuri fototoxice).

✔️ Foarte important de stiut: atunci cand aplicam pe piele ulei esential nediluat, rata de evaporare a uleiului esential este mai mare decat rata de absorbtie in piele. O mare parte din uleiul esential se pierde prin evaporare. Uleiul vegetal purtator impiedica evaporarea compusilor aromatici care sunt extrem de volatili. Una dintre legile fundamentale ale dinamicii fluidelor spune ca scaderea suprafetei unei substante expuse la aer, reduce viteza de evaporare a substantei. Incapsuland moleculele de ulei esential in ulei vegetal, se creeaza o bariera protectoare, care impiedica evaporarea.

✔️ Uleiurile esențiale sunt liposolubile, adică sunt atrase și solubile în substanțele grase. S-a constatat faptul ca diluarea accelereaza trecerea prin epiderma si ajungerea in sange a substantelor active ale uleiurilor esentiale. Un studiu citat de doTerra Science: in cazul diluarii uleiului esential in ulei vegetal, au fost detectati in aerul expirat diferiti constituenți specifici ai uleiului esential aplicat, in 20 de minute de la aplicare; in cazul aplicarii fara ulei purtator, timpul s-a prelungit pana la 2 ore.

✔️ Impreuna cu un ulei vegetal, putem controla timpul de absorbtie in piele. Daca dorim absorbtie lenta si continua, il diluam intr-o baza grasa cu o absorbtie mai lenta (unturile - unt de shea, unt de cacao). Ne asiguram astfel ca uleiul ramane mai mult pe piele si lucreaza, ceea ce este foarte util atunci cand vrem sa tratam o problema a pielii. Daca dorim o absorbtie rapida, diluam uleiul esential intr-o baza fluida, care intra rapid in piele, conducand astfel si uleiul esential catre sange si limfa (uleiul de cocos, de exemplu, este absorbit rapid in piele).

✔️ O modalitate prin care putem asigura absorbtia mai rapida a uleiului esential este acoperirea zonei pe care acesta a fost aplicat cu un prosop cald si umed, iar peste acesta se poate pune un prosop uscat pentru mentinerea căldurii. Diferenta de absorbtie este mare: un ulei esential aplicat pe pielea acoperita ulterior se absoarbe in proportie de aproximativ 75%, spre deosebire de un ulei aplicat pe pielea neacoperita ulterior, care se absoarbe in proportie de aproximativ 4%. (studiu din „L’Aromatherapie Exactement”). Bine de stiut in cazul in care sunt simptome acute si dorim sa acceleram efectul terapeutic!

DoTerra recomanda ca baza vegetala uleiul de cocos fractionat:
- Are efect emolient și este excelent pentru piele. 
- Se absoarbe rapid in piele.
- Are PH neutru, este inodor, nu interferează cu proprietățile valoroase ale uleiului esențial pe care îl poartă. 
- Uleiul fractionat de cocos doTerra este foarte stabil, nu rancezeste in timp si nu se solidifica la temperaturi mai scazute.

In concluzie, pentru aplicare topica: 
1. achizitionati uleiurile din gama touch de la doTerra 
sau 
2. achizitionati uleiul de cocos fractionat doTerra (sau alta baza) si va realizati propriile roll-oane pentru o aplicare mai usoara, la indemana (puteti si controla astfel dilutia de ulei esential in 10 ml) 
sau 
3. amestecati in momentul aplicarii un ulei sau un unt vegetal cu cateva picaturi de ulei esential
sau
4. folositi uleiurile esentiale la masaj sau in proceduri de automasaj, una dintre cele mai eficiente modalitati de a beneficia de proprietatile uleiurilor esentiale.

Cu o alta ocazie, o sa recomand si alte uleiuri vegetale, bune pentru a fi folosite ca baza.

 

 

 

 


← Inapoi la lista de articole

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925