Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


Aromaterapia in sprijinul performantei profesionale si al echilibrului intre munca si viata personala

Un domeniu in care uleiurile esentiale ne pot oferi un ajutor nepretuit este cel al performantei profesionale si al echilibrului intre munca si viata personala.

Avem interese, abilitati/daruri diferite, meserii diferite. Unele necesita concentrare, atentie, memorie, lucrul cu cifrele (ca de exemplu domeniul financiar-contabil, inginerie, matematica), alte meserii necesita curaj, motivare, perseverenta, abilitati de negociere, lucrul cu clienti (vanzarile), alte meserii sunt artistice, bazate imaginatie si creativitate, sau sunt in sfera serviciilor umaniste si solicita echilibru, empatie, comunicare, o doza de detasare (terapii, invatamant) etc. Uleiurile esentiale ne pot ajuta sa stimulam si sa ne potentam resursele si capacitatile, sa ne recuperam dupa efort si sa ne deconectam de la grijile profesionale, atunci cand ne bucuram de timpul liber alaturi de cei dragi. Pentru o viata echilibrata, este de dorit sa nu privam prea tare un domeniul al vietii de atentia si energia noastra si sa pastram echilibrul 1/3 munca + 1/3 odihna activa si timp alaturi de cei dragi, hobby & activitati relaxante + 1/3 somn (eu zic mereu ca putem jongla cu mai multe mingi, nu doar cu una, dar nici cu foarte multe). Sunt desigur perioade cand suntem mai solicitati de anumite circumstante si acest echilibru e greu de mentinut. Uleiurile ne ofera sprijin exact acolo unde avem nevoie. Sa nu uitam ca toate uleiurile esentiale au si actiune psihoemotionala.

Inainte de toate, atunci cand vrem sa potentam abilitatile de concentrare si focus, este bine sa tinem seama de factorii care isi pun amprenta asupra activitatii creierului, sa ne adresam si acestora: timpul alocat si calitatea somnului, stress, echilibrul hormonal, anxietate, depresii, traume, situatiile emotionale de acasa (care ne afecteaza si de care, oricat am dori, e greu sa ne detasam complet), diferite afectiuni fizice etc.

9 solutii la indemana, dintre uleiurile uniciste, pentru concentrare si productivitate (la care se adauga, bineinteles, In Tune – focus blend) :
- EUCALIPTUL – este aroma gandirii productive si a logicii. Ne ajuta sa patrundem in cunoasterea profunda a adevarului. Este uleiul recomandat matematicienilor, celor care lucreaza cu cifre, contabililor, auditorilor. Inlatura oboseala si somnolenta. Este recomandat in suprasolicitarile emotionale, in starile de oboseala extrema, trezeste puterile de rezerva ale organismului, restbileste echilibrul dupa perioade de cadere emotionala.
- ROZMARINUL – stimuleaza sistemul nervos central, ajutandu-ne sa depasim starile de oboseala, stimuleaza claritatea mintii, atentia, concentrarea si memorarea. Ne ajuta sa depasim timiditatea, nesiguranta, sa depasim barierele psihologice, inspira, trezeste intuitia.
- PATCHOULI – stimuleaza optimismul, stimuleaza activitatea creativa, dezvolta simtul artistic, comunicarea rafinata, asociatiile frumoase. Este aroma meditatiei. LAMAIA – tonic al sistemului nervos, asigura un flux de energie, motivatie pozitiva. Creste gradul de adaptare la un loc nou de munca, la o situatie noua, un grup nou. Creste interesul pentru viata si stimuleaza curiozitatea, binedispune, tonifica, incurajeaza, creste energia vitala.
- CUISOARE – restabileste puterile dupa suprasolicitarile nervoase si fizice, stimuleaza curajul, fermitatea, stimuleaza volumul memoriei active.
- MENTA – restabileste fortele, potenteaza activitatea intelectuala, creste increderea in propriile forte, elimina ob oseala, improspateaza, tonifica sistemul nervos.
- WILD ORANGE (portocal salbatic)- invioreaza, creeaza o atmosfera calda si fericita, inlatura seriozitatea excesiva, ne ajuta sa ne detasam de negativitate. Foarte bun pentru a ambienta si a crea o atmosfera placuta in spatii comerciale sau spatii de terapie.
- BUSUIOCUL – inlatura simptomele de epuizare nervoasa si oboseala, siminueaza starile de neliniste, tensiunile nervoase, stresul. Stimuleaza activitatea cerebrala, confera claritate gandurilor.

Dupa munca, pentru relaxare si trecerea la un alt ritm de viata:
- Bai relaxante cu ulei esential de LAVANDA – are efect echilibrant asupra sistemului nervos, ajuta in epuizarea nervoasa, in stari de panica sau depresie, iritabilitate, agitatie, frica, hiperactivitate. Linisteste si relaxeaza, ne ajuta sa ne scuturam de problemele din timpul zilei.
- Bai pentru reimprospatare si relaxare – cu uleiuri de citrice + salvie / paciuli / ylang-ylang
- Masaj aromaterapeutic pentru reimprospatare, tonifiere, relaxare
- Baie, masaj sau aromadifuzare amestecuri uleiuri afrodisiace, care stimuleaza pasiunea, senzualitatea si intimitatea, de exemplu: passion, ylang-ylang, patchouli, scortisoara, santal, trandafir, salvie, ghimbir, iar dintre acestea doar acele amestecuri care ne sunt placute. 
- Somn usor: Serenity, Lavanda etc.

Cand folosim uleiurile esentiale, sa punem si intentia noastra catre ceea ce dorim sa potentam. Putem comunica in acest fel subconstientului nostru intentia de a acorda prioritate procesului respectiv. Totodata, incarcam si potentam cu energia si increderea noastra actiunea uleiurilor.

 

Pentru mai multe informatii despre uleiurile esentiale, va raspundem cu drag la adresa de e-mail contact@bodymindhouse.ro sau telefon 0734.873.925, sau la cabinetul nostru situat in Bucuresti, B-dul Unirii nr. 47, Bloc E3A2, Sc. 1, Et. 4, Ap. 14, unde puteti testa uleiurile DoTerra si puteti solicita o consultatie de specialitate. 

 


← Inapoi la lista de articole

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925