Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


Baie relaxanta cu sare Epsom si uleiuri esentiale

 

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Pe intreaga suprafata a pielii se gasesc numeroase terminatii nervoase, glande sudoripare, o retea de vase capilare, prin care mediul intern schimba informatii cu exteriorul si prin care se regleaza numeroase procese (secretie si excretie, termoreglare, senzitivitate, rol imunologic - aparare si protectie, legatura cu grandele endocrine).

Masajul aromaterapeutic si baia aromata sunt metodele cele mai eficiente de a facilita penetrarea uleiurilor esentiale in piele si tesuturi, intelegem acum de ce. Nu degeaba ne-a ramas mostenire din perioada antica aceasta zicere a lui Hipocrate, parintele medicinei: "Calea spre sanatate este sa faci in fiecare zi o baie parfumata si un masaj aromat."

Stim ca uleiurile nu se adauga simple in apa din cada, ci pe o baza. O metoda  foarte buna e aceea de a combina uleiurile esentiale cu sare Epsom, care e o baza buna si sporeste efectul relaxant. Faceti propriul amestec, luati o pauza de la alte solicitari, dati o pauza mintii si veti beneficia de 20 minute foarte relaxante.

Despre sarea Epsom (sarea amara): este un ingredient natural mineral compus din magneziu si sulfat, ambele foarte bine absorbite de piele. Magneziul joaca roluri importante in corp incluzand reducerea inflamatiilor, ajuta la functionarea nervilor si a muschilor, previne formarea de cheaguri in artere. Sulfatii ajuta la absorbtia nutrientilor, diminueaza migrenele si elimina toxinele. 
Cateva beneficii ale sarii Epsom:
- diminueaza stresul si ajuta la relaxare
- stimuleaza detoxifierea
- elibereaza durerile musculare si articulare
- inmoaie si ajuta la vindecarea pielii (mancarimi, eczeme, psoriazis).

Preparare:
- 1-2 cani sare Epsom 
- bicarbonat de sodiu (imbunatateste efectul, nu e obligatoriu)
- 8-10 picaturi de uleiuri esentiale, in functie de efectul pe care doriti sa il obtineti, recomandat maxim 5 uleiuri

Cateva idei de amestecuri:


← Inapoi la lista de articole

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925