Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


Cele 10 lucruri pe care tehnicianul maseur vrea să le știi

Ca tehnician maseur autorizat vezi multe soiuri de oameni, boli și probleme, de la cele obișnuite până la grave, ciudate și chiar amuzante. În meseria mea, am observat niște recurențe. După o discuție cu colegii de breaslă, mi-am dat seama că și ei au observat niște tipare. Așa că am pus cap la cap 10 lucruri care ies cel mai mult în evidență - aspecte comune și incidente, dar și cum vă văd tehnicienii voștri maseuri în realitate!

Iată care sunt cele 10 lucruri pe care tehnicianul maseur vrea să le știți:

1. Probabil e normal

"Este normal? Asta face așa, și asta face așa." Pe lângă aspectele legate de ortopedie, ați fi surprinși să aflați ce e întrebat un tehnician maseur autorizat de pacienții săi. "Mai au și alții păr aici? Am celulită aici, e normal?" Ca specialiști din domeniul medical, ne străduim cât putem de mult să răspundem la întrebările strict legate de domeniul nostru de activitate, dar dacă vă preocupă cu adevărat, atunci consultați un medic (probabil chiar noi o să vă recomandăm un specialist, dacă ne îngrijorează starea dvs.). Dar, mai mult ca sigur, arată și este normal.

2. Chiar nu contează dacă v-ați ras sau nu

Pe bune! Sincer, chiar nu observăm, până nu aduceți voi vorba despre asta. Nu are absolut niciun efect în cadrul tratamentului nostru, și chiar dacă are, pentru asta există uleiul și loțiunea. Vorbesc serios!

3. Făceți-vă întinderile

..și exercițiile, și hidroterapia, și îngrijirea la domiciliu, și mai știu eu ce, v-ați prins unde bat, da? Deși ar fi amuzant să vă urmăm peste tot, să vă tratăm și să vă aducem aminte de exercițiile terapeutice toată ziulica, din păcate, nu avem cum! Timpul petrecut împreună este foarte scurt, câteva minute pe zi, săptămână, lună sau chiar mai rar. Scopul temelor date de un tehnician maseur autorizat este ca, împreună cu planul de tratament, să vă ajute la ameliorarea durerii sau disfuncției. Sănătatea voastră este în mâinile voastre în restul minutelor, zilelor, săptămânilor și lunilor. Dacă vreți să vă simțiți mai bine, trebuie să vă faceți temele.

4. Corpul vostru este frumos

Tehnicienii maseuri autorizați tratează sute de pacienți. Adică le vedem și le atingem corpurile goale. Și știți ce? Toate sunt diferite. Și dintre toate, nici măcar unul nu seamănă cu corpurile aerografate pe care le vedeți în mass-media. Bărbat sau femeie. Câteva seamănă, dar nu răsar!

Ni se rupe puțin inima când vedem pacienți care nu sunt siguri de corpurile lor din cauza presiunii mass-mediei. Rareori vedeți în mass-media vergeturi, cicatrici, deformități, mușchi, alunițe, piele uscată sau celulită, pe care noi le vedem atât de des la ... toți. Acele imagini nu se aseamănă cu ce vedem noi zilnic.

Corpul vostru, indiferent că sunteți bărbat sau femeie, tânăr(ă) sau bătrân(ă) trebuie să respecte o singură condiție: să fie sănătos. Or asta se vede diferit de la om la om. Tehnicianul maseur autorizat este ca un rezervor de sănătate. Nu suntem aici să vă judecăm! Și ce vrem noi să vă spunem este: Corpul vostru este frumos, exact așa cum este, atâta timp cât vă îngrijiți de sănătatea lui!

5. Când "refaceți" masa de masaj, zâmbim interior

.. când venim să aranjăm, verificăm, curățăm, etc., după tratament Și vedem că ați încercat să aranjați așternuturile la loc, în fel și chip, și ni se încălzește inima. Adică, e stupid, sincer, oricum le vom lua ca să le sterilizăm și dezinfectăm. Este complet inutil, dar, în același timp, este chiar foarte drăguț într-un fel oarecum amuzant.

6. Nu ne spuneți “maseuze”

Suntem tehnicieni maseuri autorizați. Cu ani de instruire și educație și cu certificare, experiență și responsabilități legale. Cuvântul "maseuză" este…pfui! Groaznic! Este asociat cu acel tip de masaj ilicit, dubios, “cu final fericit”. Și nu asta facem noi. Tehnicienii maseuri oferă planuri de tratament bine gândite și studiate pentru a-i ajuta pe pacienți să-și recapete sau întrețină sănătatea. Prin urmare, vă rugăm să ne numiți cu titlurile bine-meritate, respectiv tehnician maseur autorizat, tehnician maseur sau simplu TMA.

7. Să nu vă fie rușine de fundul vostru

În universul nostru, este un mușchi foarte mare, de fapt, sunt trei mușchi. Noi numim fundul vostru mușchii fesieri sau simplu, fesieri. Nu sunt nici buci și nici cur și nu-l vedem ca fiind mare, mic, apetisant sau osos. Ne uităm la corpurile voastre cu un ochi clinic, și dacă aveți dureri de mijloc, la picioare, șolduri sau fesieri, nu fiți timizi. Suntem aici să vă ajutăm, spuneți-ne!

8. … O, te rog, nu te dezveli!

Ca tehnicieni maseuri autorizați ni se cere din punct de vedere legal să respectăm protocoale de acoperire pentru a vă proteja și a ne proteja. Dezvelim doar zona pe care o tratăm în acel moment, apoi vă acoperim complet, înainte de a dezveli următoarea zonă. Vă rugăm să nu vă dezveliți! Și nu, nu ne interesează să vă vedem organele sexuale (vedeți numărul șase dacă aveți nevoie de lămuriri cu privire la ce facem noi).

9. Funcțiile corpului sunt normale

Există o componentă de relaxare în mare parte din masajele terapeutice. Sistemul nervos parasimpatic funcționează la maxim, ceea ce înseamnă că funcțiile de odihnă și digestie sunt accelerate. Și da, un stomac care cârâie și mârâie, sforăitul, chiar și eliminarea gazelor sunt absolut normale. Nu se întâmplă mereu, dar când se întâmplă, este un semn bun care ne arată că sunteți relaxați. Ca specialiști din domeniul sănătății, nu ne deranjează. Nu vă judecăm, suntem aici să vă ajutăm.

10. Ne pasă!

Da, chiar ne pasă dacă vă îngrijiți acasă la voi! Da, chiar contează ce ne spuneți și cum vă simțiți. Și da, chiar dacă nu trebuie, ne facem griji când vă chinuiți. Succesul vostru este succesul nostru.

Sperăm să vă ameliorăm starea, ăsta-i scopul, d-aia facem ce facem. Din acest motiv vă trimitem la alți specialiști, pentru că noi chiar credem că vă pot ajuta și instrumentele lor vă pot fi de folos la recuperare. Pentru că recuperarea voastră este prioritatea noastră și sunteți importanți pentru noi. Și, cel mai important, fiindcă chiar ne pasă de voi și de sănătatea voastră.

Data viitoare când vedeți un tehnician maseur autorizat, țineți minte aceste 10 puncte.

Să știți că nouă ne place ce facem, să ajuți oamenii este cea mai faină slujbă din lume. Ne simțim la fel de bine ca voi după ce v-ați regalat cu un tratament de star rock! Suntem sincer recunoscători că ne încredințați sănătatea voastră și credem că este un privilegiu să petrecem acea perioadă de timp împreună cu voi!

(Articol de Taylor Oomenon, tradus de pe www.elephantjournal.com)


← Inapoi la lista de articole

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925