Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


Criza profunda a transformarii si suportul psihoterapeutic

Apare initial ca o stare de nemultumire care tot creste in timp, lasandu-te fara energie, fara motivatie si fara sensul pe care stiai ca il ai. Ceea ce te-a mobilizat inainte, pare sa-si fi pierdut sensul deodata. Asisti neputincios la ceea ce se petrece cu tine si simti ca nu mai poti iesi din acest gol interior, te simti pierdut si te temi ca, daca lucrurile continua in acelasi fel, i-ai putea pierde pe cei dragi, ti-ai putea pierde jobul, ai putea pierde tot ceea ce ai cladit. Inima nu mai tresalta si nu se mai bucura ca inainte si te simti deconectat de oameni. Produci ingrijorare familiei si prietenilor, care nu inteleg de ce nu reusesti sa te motivezi sa iesi din starea asta. Incurajarile, afirmatiile pozitive, nu functioneaza acum. Nu ai cine stie ce apetit pentru socializare, nici chef sa dai explicatii, simti ca ai nevoie de timp si preferi sa fii lasat in pace. Pentru oamenii dragi, care nu te mai recunosc si nu inteleg ce ti se intampla, iti doresti sa poti fi cel de inainte, dar simti ca nu te poti opune acestui proces interior in care te spargi in mii de bucati.

Criza profunda a transformarii poate fi usor confundata cu depresia sau cu tulburarea anxioasa si de multe ori este abordata ca atare, chiar de catre terapeuti. Sensul ei este insa mult mai profund si benefic, acela al renasterii, al transformarii si al reinnoirii sinelui. Acest proces interior nu se opreste pana nu curatam ranile vechi, pana nu facem alegeri, schimband lucruri in viata noastra, lasand sa moara si sa ramana in urma tot ce nu ne mai foloseste, pana nu intram cu adevarat in contact cu inima noastra, pentru a-i asculta cel mai sincer adevar. Abia apoi, dupa aceasta iarna interioara, apar primele raze de soare, e un nou inceput, ne simtim mai buni, mai liberi, mai rabdatori, mai in contact cu ritmul nostru si cu adevarul interior, o noua ordine interioara se instaureaza si ne simtim mai recunoscatori pentru ca viata iata, vine sa umple din nou vasul curatat si sa se traiasca prin noi.

Cateva semne ale crizei transformarii:
- Dificultati de concentrare
- Lipsa de energie, oboseala accentuata, nevoie de somn
- Sentimentul de gol interior, de inutilitate si de lipsa de sens
- Lipsa de motivatie pentru lucrurile care prezentau interes inainte
- Tendinta de retragere din relatii sociale
- Emotii intense, tristete profunda, neputinta de a-ti controla starile
- Neliniste, nesiguranta profunda, in timp ce lucrurile care ne ofereau stabilitate par ca se destrama
- Sentimentul ca totul se prabuseste in viata noastra – relatiile, locul de munca
- Dezorientare, diverse tulburari, sentimentul ca nu ne mai recunoastem pe noi insine, ca nu putem iesi din acest vid
- Nevoia profunda de a ne schimba viata
- Anxietate, teama de viitor, teama ca nu vom reusi sa iesim intregi din acest proces etc.

Un astfel de proces interior are nevoie de timp si nu poate fi grabit.
Daca aveti un membru al familiei care se confrunta cu o astfel de criza de transformare, ceea ce puteti face este sa ii oferiti, cu ingaduinta si rabdare, spatiu pentru a se regasi, indiferent ce inseamna aceasta regasire.

Suportul psihoterapeutic nu presupune prescrierea de medicamente, ci ghidarea procesului catre interior prin diferite tehnici psiho-emotionale, lucrul cu vechile rani si cu vechile structuri ale personalitatii, sprijin pentru a gestiona starile de bulversare, de neputinta si de teama pe care le presupune o astfel de transformare, suport emotional pentru a face acele schimbari care apar pe parcurs, precum si sprijin si ghidare catre un nou inceput.

Noile inceputuri sunt intotdeauna mai luminoase decat tot ce a fost inainte. Asa incat, renuntati la control si pasiti cu incredere!
Speram ca aceste informatii sa va fie de folos!


← Inapoi la lista de articole

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925