Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


O carte emotionanta, ca o dantelarie fina si fragila

 

 Fac colectie de povesti, le recitesc, le retraiesc de cate ori am ocazia sa le povestesc in cabinet. Astazi va recomand "Miraculoasa calatorie a lui Edward Tulane", o poveste emotionanta, o metafora incantatoare, o carte ca o dantelarie fina si fragila. O recomand cu caldura si compasiune in special celor care se tem sa isi mai deschida inima dupa ce au fost dezamagiti si au suferit si celor a caror rana a respingerii / abandonului mai doare din cand in cand. 

A fost odata un iepure din portelan, cu o inima foarte fragila. A trecut prin multe, a fost iubit, insa initial nu era constient de inima lui si nu stia sa iubeasca. A pierdut iubirea si inima a inceput sa simta cate ceva. Apoi a fost iubit din nou si a invatat sa iubeasca, la randul lui. A suferit de cateva ori si a luat-o de la capat. Inima i-a fost sfaramata de suferinta cand a vazut cum fetita pe care o iubea a murit. Si-a promis ca niciodata nu va mai iubi din nou. Dar in cele din urma a gasit drumul spre casa si inima lui a invatat sa ramana deschisa.

"- Nu vrei sa te cumpere nimeni? zise papusa. Nu vrei sa fii al unei fetite care sa te iubeasca?
- Am fost deja iubit, zise Edward. Am fost iubit de o fata pe nume Abilene. Am fost iubit de un pescar si de sotia lui, de un vagabond si de cainele lui. Am fost iubit de un baiat care canta la muzicuta si de o fata care a murit. Nu-mi spune tu mie despre iubire, zise. Eu am cunoscut iubirea. Nu mai vreau sa fiu iubit. Nu mai vreau sa iubesc. E prea dureros.
- Aiurea! zise batrana papusa. Unde ti-e curajul?
- Cred ca in alta parte, raspunse Edward.
- Ma dezamagesti, spuse ea. Ma dezamagesti cumplit. Daca nu ai nici cea mai mica intentie de a iubi sau de a fi iubit, atunci intreaga calatorie nu mai are niciun rost."

 

Monica Bors
psiholog, psihoterapeut


← Inapoi la lista de articole

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925