Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


Practica semanarii intentiilor de An Nou folosind uleiuri esentiale

Am recitit in perioada Craciunului gandurile mele de final de an 2017 si intentiile pentru an nou. Nu stiu daca ati incercat vreodata aceasta comparatie, dar pe mine m-a uimit. Am pus seminte asa cum m-am priceput atunci, mici, firave, nici nu ghiceam ce rod vor da. Am lasat si spatii goale in gradina interioara, acolo unde nu am stiut sa spun pe nume ce vreau sa seman – Marele Gradinar are intotdeauna grija sa umple locurile goale ramase dupa ce a plecat cineva din viata noastra sau s-a incheiat un proiect, o etapa.

Suntem gradinari care pun seminte in gradina interioara. Curatam spatiul, facem loc, alegem semintele. Cand semintele noastre prind viata, ne solicita atentie si ingrijire. Noi facem putin ca si co-creatori, alaturi de alti oameni cu care ne impletim lucrarea, dar Dumnezeu intervine si face minuni crescand micile noastre seminte.

Unele proiecte cer timp pana ajung la maturitate si isi arata fructele, mai mult decat un an. Altele au crestere rapida, le vedem implinindu-se sub ochii nostri. Ca si mine, dragii mei poate ati reflectat la lucrarea din ultimul an. Care seminte au ajuns la maturitate si ne-au bucurat cu rodul lor? In ce stadii de crestere sunt intentiile noastre? Ce intentii noi am semanat la inceputul acesta de an? De ce tip de ingrijire au nevoie? Eu va invit sa meditate alaturi de mine cu instrumente de #psihoaromaterapie:

- Putem folosi uleiuri esentiale obtinute din seminte pentru a semana intentii. In seminte se gaseste inceputul vietii, potentialul informational al unei vieti comprimat intr-un spatiu micut. In aromaterapie uleiurile esentiale din seminte simbolizeaza cresterea, hranirea prin care viata se dezvolta – semintele au afinitate pentru sistemul digestiv. Uleiul esential de Cardamon ne sustine semanarea de intentii, insufleteste, aduce caldura si pasiune la inceputul vietii unei idei.

- Semintele noastre au scos un pic capul la lumina si au nevoie sa prinda radacini? Sau noi avem nevoie de ancorare, sa simtim stabilitate, impamantare? Sa ne oferim radacini adanci, bogate si ramificate, legaturi cu mama pamant, cu mama universala care hraneste viata, cea care ne sprijina si ne sustine. Uleiul esential de Vetiver este un ulei-mama, un ulei care tine spatiul, care hraneste si ofera stabilitate. Sa il folosim in meditatiile noastre atunci cand avem nevoie de ancorare sau cand proiectele noastre au nevoie de stabilizare si ancorare mai puternica.

- Sa folosim un ulei din esenta unui arbore puternic, cedrul (Cedarwood), pentru a ne oferi suport si rezistenta in momentele dificile si provocatoare, pentru a da vigoare proiectelor noastre sau noua insine. Cedrul este considerat din punct de vedere psihoemotional uleiul colectivitatii, uleiul care ne ajuta sa ne simtim conectati cu altii, sa simtim apartenenta si sprijinul comunitatii.

- Rasinile vindeca si protejeaza. In aromaterapia emotionala si spirituala, uleiurile esentiale din rasini protejeaza de energiile negative si vindeca ranile (la nivel psihoemotional, fizic, spiritual). Sa folosim ulei esential de Tamaie, cand simtim nevoia sa ne protejam spatiul, ideile sau pe noi insine sau pentru a ne vindeca tristetea sau ranile.

- Uleiurile esentiale din frunze simbolizeaza circulatia energiei vietii, transformarea, fotosinteza si procesele de crestere. Cu uleiul esential de Eucalypt lasam sa circule viata in proiectele noastre, seva vietii innoitoare si transformatoare. Sa folosim uleiul de Eucalypt cand ne simtim blocati, limitati si cand avem nevoie sa punem in miscare mai mult lucrurile.

- In aromaterapia emotionala uleiurile florale simbolizeaza reproducerea, puterea de atractie, frumusetea, supravietuirea speciei, dragostea, compasiunea, iertarea, darurile. Uleiurile florale sunt cele care sprijina uniunea, ne aduc si ne tin impreuna. Dintre uleiurile florale, eu ma simt atrasa acum de Ylang-Ylang, dar putem alege si Trandafir, Iasomie, Neroli, Musetel… Alegem uleiurile florale atunci cand avem nevoie sa punem dulceata in cuvintele noastre, cand avem nevoie sa ne promovam ideile mai atragator, mai frumos, cand dorim sa fie vazuta si indragita lumina, frumusetea noastra, sa aiba impact. Uleiuri florale pentru marketing sau pentru a atrage perechea potrivita :) Ce minunate si versatile sunt uleiurile!

- Uleiurile esentiale din fructe sunt pentru a inalta starea de spirit si pentru a sarbatori roadele. Avem mai multe uleiuri din fructe, toate foarte iubite – Bergamota, Wild Orange, Red Mandarin, Green Mandarin, Grapefruit, Kunquat, Lemon, Lime. Sa il alegem pe acela care ne insufla optimism si ne aduce lumina si bucuria sarbatoririi rodului.

Un an minunat, parfumat, bogat in roade va doresc! 

 

--------------

Monica Bors

Psiholog, Psihoterapeut @BodyMind House

 

*** Daca esti interesat de beneficiile psihoemotionale ale uleiurilor esentiale, poti citi articolele Monicai si pe Facebook, in grupul "Aromaterapie pentru fiecare".

*** Pentru a programa o Consultatie personala de PsihoAromaterapie cu Monica Bors, suna la 0734 873 925. 

*** Pentru a programa un ritual masaj corporal aromaterapeutic by Vio Neagu, suna la 0724 531 332.


← Inapoi la lista de articole

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925