Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


Uleiurile esentiale pentru adictii - substante si comportamente adictive

 

 “O adictie este o obsesie, o compulsie sau dependență psihologică extremă, care interferează cu capacitatea sau dorința unui individ de a funcționa în mod normal. Adictii comune: de droguri, alcool, cafea, tutun, zahăr, jocuri video, munca, jocuri de noroc, bani, imagini cu continut explicit, mancatul compulsiv etc.” (Modern Essentials)

 
Drumul spre recuperare
Persoanele care se luptă cu dependențele nu reușesc de obicei să renunțe din următoarele motive:
- Frica de simptomele de sevraj sau frica de schimbarea vieții
- Lipsa de motivare sau stima de sine scazuta
- Negarea abuzului de substanțe sau a dependenței
- Așteptări nerealiste ale procesului de recuperare
 
Aceste uleiuri esențiale, folosite ca aliati în procesul de recuperare, ajuta la reducerea simptomelor de sevraj și îmbunătesc motivația pentru depășirea adicției:
- Tulburările de comportament alimentar: bergamota, rozmarin, amestec metabolic
- Fumat: piper negru, cuisoare
- Alcool: lămâie, musetel roman, cimbru
- Dependenta de medicamente: amestec liniștitor, portocaliu, bergamotă, musetel roman
- Droguri: grapefruit, bergamotă, mușchi roman, geraniu
 
Reduceți stresul pentru a evita dependențele
 
Cercetarile arata ca DIFUZAND uleiuri esentiale, avem beneficii multi-dimensionale, incluzand urmatoarele:
- Relaxarea mintii si a corpului
- Imbunatatirea claritatii mentale
 
Prin REDUCEREA STRESULUI și ÎMBUNĂTĂȚIREA CLARITĂȚII MENTALE, persoanele reusesc mai ușor si mai rapid sa evite substanțele și obiceiurile adictive. Prin folosirea uleiurilor esentiale, atitudinea in fata vietii este mult imbunatatita, fiind evitata astfel necesitatea obtinerii unei ameliorari imediate prin dependente daunatoare.
 
Cateva uleiuri esentiale care ajuta in renuntarea la adictii si in echilibrarea efectelor adictiilor
 
BERGAMOTA (A, T): Este utilizat pentru toate adictiile. Echilibreaza comportamentul alimentar. Ajuta la usurarea tensiunilor. Este un puternic antidepresiv. Ajuta la intreruperea ciclului de recadere in adictie.
 
BLACK PEPPER (A): Reduce substantial pofta de nicotina. Scade dorinta pentru comportamente adictive gen gaming, pariuri. Ajuta la calmarea anxietatii de separare. Creste oxigenarea celulara. Este un puternic antioxidant. Creste nivelul de serotonina.
 
CLOVE (T): Reduce dorinta de a fuma, precum si dorinta pentru droguri. Scade dorinta pentru comportamente adictive gen gaming, pariuri. Functioneaza pe o gama larga de agenti patogeni, ajuta la vindecarea tesuturilor bucale si reduce sensibilitatea dintilor.
 
GERANIUM (A, T): Deschide inima pentru ca furia sa fie eliberata. Inmoaie resentimentele. Este un bun antidepresiv si revigorant. Ajuta la stabilirea unei legaturi mai profunde cu sine, cu altii, cu divinitatea.
 
GRAPEFRUIT (A, T, I): Este recomandat in caz de dependenta de droguri sau medicamente. De asemenea, este recomandat pentru echilibrarea disfunctiilor legate de comportamentul alimentar – anorexie, bulimie, reducerea poftei de mancare. Uleiul de grapefruit este de ajutor si in cazul stresului mental sau a tendintei de retragere.
 
LEMON (I): Ajuta la detoxifierea blanda a ficatului. Sprijina reducerea consumului de alcool. Ajuta corpul sa treaca de la mediu acid la unul alcalin. Reduce deshidratarea. Este un antidepresiv puternic.
 
SLIM & SASSY (A, I): Reduce pofta de nicotina. Echilibreaza nivelul zaharului din sange (glicemia). Este un revigorant bun pentru minte si pentru spirit. Reduce acumularea de toxine in celule si organe.
 
WILD ORANGE (A, T): Este un bun antidepresiv, reduce sentimentele acute de anxietate si stress. Reduce insomnia (periodica si cronica).
 
ROMAN CHAMOMILE (A, T): Ajuta ficatul sa respinga si sa elimine otravurile. Sprijina reducerea consumului de alcool. Calmeaza anxietatea, iritabilitatea si nervozitatea. Reduce depresia si promoveaza stabilitatea emotionala.
 
LAVANDA (A, T): Este utilizat in mod obisnuit pentru calmarea agitatiei, reducerea anxietatii, echilibrarea oscilatiilor de dispozitie. Ajuta in caz de insomnie, putand fi un bun inlocuitor al medicamentelor de sinteza care induc somnul.
 
ROZMARIN (A, T): Imbunatateste memoria si concentrarea. Ajuta in caz de infectii intestinale, crampe stomacale si diarie. Este de ajutor in caz de dureri articulare si rigiditatea articulatiilor.
 
DEEP BLUE (T): Este utilizat topic pentru durerile de cap. Calmeaza inflamatiile. Atenueaza durerile fizice si emotionale. Ajuta in caz de contracturi sau dureri musculare.
 
Nota: In notatiile de mai sus A = aplicare aromatica (inhalatii, difuzare), T = aplicare topica (pe piele, de preferat in ulei purtator), I = administrare interna (doar adulti, nu pe perioada sarcinii, de regula 1 picatura sau microdoze, in functie de caz).
 
Surse info: "Modern Essentials", materiale aromatools.com.

 

 


← Inapoi la lista de articole

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925