Servicii complete de psihologie, psihoterapie si consiliere, masaj si tratamente corporale, pachete corp-minte-suflet - BodyMind House - Psihoterapie si Masaj in Bucuresti

 

0734 873 925

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE

Programari consultatii

0724 531 332

MASAJ SI TERAPII CORPORALE


Hipnoza eriksoniana

Hipnoterapia este o modalitate de accesare a mintii subconstiente care deschide calea catre o lume interioara plina de posibilitati, permitand accesul la o rezerva interioara uriasa de energie, creativitate si resurse personale.

Avandu-si radacinile in traditiile vechi, in calatoriile shamanice interioare, in starile de transa shamanica si in traditiile narative ale povestilor cu talc, hipnoza clinica este in prezent o ramura psihoterapeutica  cu propriul aparat teoretic si propria metodologie, fiind utilizata pentru a crea schimbari pozitive, sub forma unor noi atitudini, noi ganduri, noi raspunsuri, solutii, comportamente sau sentimente.

Hipnoza este ceva ce majoritatea dintre noi am experimentat in viata noastra de zi cu zi. Daca ai fost vreodata absorbit in totalitate de o carte, un film, o activitate creativa, de niste acorduri muzicale sau de un dans si ai pierdut notiunea timpului, ai experimentat o transa hipnotica.

Prin hipnoza ericksoniana, interventia terapeutica se realizeaza la nivelul profund, subconstient, in timp ce mintea constienta ramane in starea de observator. Hipnoza este o metoda terapeutica creativa si flexibila, cu un arsenal foarte bogat de instrumente de lucru, printre acestea numarandu-se spre exemplu tehnicile de relaxare musculara si mentala, tehnicile de imagerie dirijata, povestile si metaforele terapeutice.

Persoana hipnotizata nu doarme si nu este inconstienta, ci dimpotriva, se afla intr-o stare de acuitate, constientul renuntand la controlul sau si fiind in starea de martor pentru procesele care se desfasoara la nivel profund, subconstient. Hipnoza creeaza o stare mentala hiper-atenta si hiper-sensibila, in care mintea subconstienta este foarte deschisa la sugestii. In transa clientul nu este controlat de psihoterapeut, ci este condus catre o intensa absorbtie interioara, procesand la nivel profund stimulii si sugestiile terapeutice special concepute pentru a-l ajuta sa lucreze cu procesele interne specifice (emotii, amintiri, imagini, dialog interior etc.), conform obiectivelor terapiei. In interiorul parametrilor fixati de scopul transei si al terapiei, clientul este cel care detine controlul complet al transei sale, el utilizandu-si intr-o maniera personala cunoasterea de sine, credintele, imaginatia, vointa si propriul model despre lume.

Hipnoza ericksoniana se combina eficient cu orice alta tehnica terapeutica. Aplicatiile sale sunt practic nelimitate, dintre acestea enumerand:

 • Intarirea imaginii de sine, cresterea increderii si a motivatiei
 • Tratamentul anxietatii, al fobiilor
 • Tratamentul depresiei
 • Relaxare, reducerea stresului, accesarea starii de bine si a optimismului
 • Suport in depasirea cu succes a perioadelor de tranzitie si de criza
 • Vindecarea dupa traume, pierderi suferite
 • Suport in depasirea problemelor interpersonale
 • Stimularea creativitatii interioare, dezvoltarea de noi competente si solutii
 • Cresterea performantelor profesionale, academice, sportive
 • Controlul durerii
 • Scaderea in greutate

Renuntarea la fumat, tratamentul dependentelor

 

← Inapoi la Psihoterapie

 

Programari Masaj si Tratamente corporale

Corpul tau se va simti in al noualea cer

0724 531 332

Programari Psihoterapie si consiliere

Schimbari pozitive in viata ta

0734 873 925