Psihoterapie
Psihoterapie individuala
De-a lungul vietii fiecare dintre noi suntem confruntati cu diverse probleme, trecem prin momente de schimbari importante, ne confruntam cu evenimente majore – pierderi, despartiri, deces.
Confruntandu-ne cu intrebari importante pentru viata noastra, trecand prin situatii de criza care ne forteaza sa ne reorganizam viata si sa ne redefinim ca identitate, putem resimti suferinta, teama, nesiguranta, confuzie, tristete sau putem dezvolta diferite simptome (atacuri de panica, insomnii etc.).
Psihoterapia este o forma de tratament care abordeaza problemele psihologice prin metode verbale sau corporale, in cadrul unei relatii terapeutice cu un terapeut specializat, avand ca obiectiv echilibrarea si vindecarea emotionala, eliberarea de suferinta si obtinerea unui grad mai mare de satisfactie in propria viata.
Hipnoza ericksoniana
Hipnoterapia este o modalitate de accesare a mintii subconstiente care deschide calea catre o lume interioara plina de posibilitati, permitand accesul la o rezerva interioara uriasa de energie, creativitate si resurse personale.
Aplicatiile hipnozei sunt practic nelimitate. Prin hipnoza ericksoniana, interventia terapeutica se realizeaza la nivelul profund, subconstient, in timp ce mintea constienta ramane in starea de observator. Hipnoza este o metoda terapeutica creativa si flexibila, cu un arsenal foarte bogat de instrumente de lucru, printre acestea numarandu-se spre exemplu tehnicile de relaxare musculara si mentala, tehnicile de imagerie dirijata, povestile si metaforele terapeutice.
Tratament Depresie, Anxietate, Atac de panica
Depresia este o afectiune medicala care influenteaza in mod negativ starea emotionala, fizica, gandirea si comportamentul. Depresia se manifesta printr-o paleta larga de simptome, cele mai des intalnite fiind sentimente profunde de tristete, descurajare si pierderea interesului pentru orice activitate.
Anxietatea care ajunge la un nivel de intensitate sever pe o perioada mai mare de timp, fiind asociata cu ingrijorarea constanta si coplesitoare, imbraca forma unei tulburari de anxietate.
Obiectivul imediat al terapiei depresiei si/sau anxietatii este eliberarea de simptome, iar cel pe termen lung este consolidarea efectelor si rezolvarea problemelor de viata, in scopul prevenirii sau atenuarii recaderilor.
Citeste mai multe despre tratamentul pentru depresie, anxietate si atac de panica
Psihoterapie Situatii traumatice, Situatii de criza
Situatii traumatice au consecinte profunde, afectand pe termen lung echilibrul emotional, fizic, cognitiv, comportamental si relational. Astfel de situatii de suferinta intensa provoaca “rupturi” la nivelul psihicului si deseori oamenii obisnuiesc sa spuna ca “li se rupe sufletul” sau “li s-a frant inima”.
Printre manifestarile psihosomatice ale traumei se numara: anxietatea, depresia, tulburarile de somn, lipsa apetitului, crizele de plans, furie, tristete, scaderea nivelului de energie, dezorientarea, dificultatile de concentrare, abuzul de medicamente, alcool, droguri.
In lipsa unui tratament adecvat, persoana risca sa fie coplesita de efectele traumei si sa aiba dificultati majore in viata de zi cu zi.
Daca ai pierdut pe cineva drag, daca ai suferit un accident, daca ai probleme majore de sanatate sau daca treci printr-o situatie de criza, psihoterapia iti poate oferi ajutorul potrivit pentru clarificarea, acceptarea si depasirea situatiilor de criza, pentru eliminarea efectelor stresului post-traumatic, precum si pentru vindecarea emotionala si depasirea situatiilor traumatice.
Consiliere psihologica individuala
Consilierea psihologica este o forma de interventie psihologica de scurta durata, de regula 5-10 sedinte, care utilizeaza metode si tehnici similare psihoterapiei si are un puternic caracter formativ, fiind axata pe dezvoltarea de abilitati. Consilierea psihologica se adreseaza persoanelor sanatoase care se afla intr-o situatie de criza. Principalele obiective ale consilierii psihologice sunt: autocunoastere si dezvoltare personala, adaptarea cat mai eficienta la conditiile de viata, asistenta in gasirea de solutii pentru rezolvarea situatiilor de criza.
OFT – terapie de relaxare si echilibrare a sistemului nervos
OFT este o metoda de vindecare emotionala derivata din masajul terapeutic abdominal chinezesc Chi Nei Tsang , avand ca rezultat relaxarea profunda si echilibrarea sistemului nervos.
Eliberand prin OFT bagajul traumelor emotionale, al frustrarilor si tensiunilor pe care le-am acumulat incepand din prima parte a vietii pana in prezent, permitem corpului si sistemului nostru emotional accesul la o rezerva uriasa de vindecare, echilibru si armonie, descoperind astfel nivele profunde, intense ale relaxarii si starii de bine.
Psihoterapie de cuplu
Fiecare relatie de cuplu are o poveste proprie, dar si anumite stadii de dezvoltare tipice. In fiecare dintre aceste stadii, partenerii trec prin diferite crize personale care isi pun amprenta asupra vietii de cuplu. Confruntarea onesta si rezolvarea corecta a acestor crize, pun bazele unei noi etape in dezvoltarea cuplului si ajuta, de asemenea, fiecare partener in procesul sau de maturizare si crestere personala.
Psihoterapia de cuplu este o forma de interventie centrata pe rezolvarea problemelor si conflictelor pe care cuplurile, casatorite sau nu, nu reusesc sa le gestioneze eficient pe cont propriu. Acest tip de psihoterapie vizeaza atingerea obiectivelor de cuplu, si nu a celor individuale, si este deosebit de utila in imbunatatirea calitatii vietii in doi si in salvarea relatiei.
Psihoterapie de familie
Psihoterapia de familie se adreseaza intregii familii – parintilor, copiilor, celorlalti membrii ai familiei, precum si relatiilor dintre acestia. Scopul psihoterapiei de familie este acela de a ajuta familia sa depaseasca o situatie de criza cu care se confrunta.
Psihoterapia de familie este necesara in urmatoarele situatii: relatii parinte – copil, problemele adolescentei, conflicte intre generatii, dificultati de comunicare / conflicte in familie sau in familia extinsa, dificultati in relatia cu rudele, atmosfera negativa in familie etc.
Frecventa sedintelor de familie este saptamanala. Pentru eficienta procesului terapeutic, este utila participarea tuturor membrilor familiei, in formula stabilita impreuna cu psihoterapeutul.
Psihoterapie individuala copii
Psihoterapia copilului este o forma de interventie psihologica care utilizeaza mijloace de comunicare si de expresie specifice copilariei: jocuri, povesti, desen, modelaj, teatrul cu marionete etc., in scopul de a patrunde in universul copilului si a afla unde intampina dificultati, precum si de a oferi suport pentru depasirea unor situatii traumatice, imbunatatirea abilitatilor relationare, adaptarea la conditiile familiale sau la mediul scolar, dezvoltarea de noi abilitati.
Deoarece copiii isi exprima sentimentele intr-un mod diferit de adulti, de cele mai multe ori modificarile de comportament care apar ascund dificultati de adaptare la anumite situatii din mediul de acasa sau din mediul scolar. Daca observati anumite modificari care apar in comportamentul copilului dumneavoastra, este bine sa va adresati cat mai curand psihologului. Avand sprijin specializat pentru intelegerea situatiilor cu care se confrunta si pentru gasirea de solutii, copilul isi recastiga echilibrul psiho-emotional si isi dezvolta abilitati care ii vor fi utile toata viata.
Consiliere parentala
Consilierea parentala este un serviciu care vine in sprijinul parintilor si, implicit, al copiilor, si care vizeaza educarea abilitatilor de parinte pentru a oferi suport in dezvoltarea echilibrata a copilului, precum si pentru construirea unei relatii armonioase parinte-copil. Consilierea parentala raspunde nevoii parintilor de a intelege normalitatea dezvoltarii copilului, de a adopta cel mai bun comportament si de a oferi sprijin in depasirea de catre copii a unor situatii dificile.
Consiliere in cariera
Consilierea in cariera se adreseaza celor interesati sa isi construiasca o cariera profesionala in acord cu propriul potential si cu obiectivele de viata. Este utila atat tinerilor la inceput de cariera, cat si persoanelor aflate pe parcursul dezvoltarii profesionale, care isi doresc sa faca o schimbare in cariera sau sa se prezinte intr-un mod mai profesional in fata potentialilor angajatori.
O sedinta de consiliere in cariera BodyMind HOUSE este mai mult decat o sedinta clasica de consiliere si orientare profesionala, fiind intr-o mare masura un proces de autodescoperire si dezvoltare personala, ce isi propune sa declanseze motivatii, sa stimuleze, sa inspire.
In functie de obiectivele personale ale clientului, se poate lucra pe parcursul unei sedinte individuale sau in cateva sedinte succesive.
Beneficii:
- conturarea profilului personal – trasaturi de personalitate, aptitudini, interese
- intocmirea unui CV de impact, care nu numai sa respecte cerintele specialistului de resurse umane, dar si sa aduca o amprenta autentica, cu impact
- identificarea punctelor tari, dezvoltarea si intarirea resurselor personale
- descoperirea propriilor factori motivationali, identificarea valorilor si principiilor proprii
- dezvoltarea unei mai mari constiinte de sine din punct de vedere profesional
- dezvoltarea convingerilor productive, utile evolutiei profesionale, dezvoltarea unei imagini pozitive de sine, promovarea unei atitudini pozitive
- dezvoltarea unei directii in cariera, stabilirea unor obiective puternice si motivante, conturarea planului de actiuni
- dezvoltarea abilitatii de promovare a imaginii proprii etc.